LED belysning reducerade mammas energiförbrukning

Mamma driver en mindre klädbutik som nyligen behövde byta ut sin belysning efter att flera lysrör gått sönder. Butiken är en second hand butik så det är inga snygga spotlights i taket som man ser i de större klädkedjornas butiker. Efter att mamma rådfrågade mig om vilka lampor hon tyckte vi skulle köpa in så minns jag alla de artiklar jag läst om led belysning är energieffektivt jämfört med vanliga lampor. Jag visste precis vart jag skulle vända mig då min svärfar Hans som arbetar som elektriker. Jag kan inte så mycket om belysning så ibland är det väldigt bra att känna personer som sitter inne med den rätta kunskapen.

LED lysrör med retrofit

Hans hjälpte till med installationen och monterade upp finska led lysrör som hade en garanti på sju år. Efter att allt var färdigt så kunde man tydligt se at ljuset blev mycket bättre än tidigare och det häftiga med dessa rör var att vi inte behövde byta ut våra gamla armaturer som har en annorlunda trädesign. En lysrörsarmatur kostar flera hundralappar så vi sparade flera tusentals kronor genom att välja dessa lysrör som är retrofit. Retrofit betyder att man inte behöver modifiera den gamla armaturen utan att lysrören kan bytas rakt av på ett smidigt vis. Jag kan varm rekommendera led belysning till alla er som vill byta ut era lampor men försök att hitta retrofit lampor som underlättar väldigt mycket kring installationen. Det enda man egentligen bör tänka på är att ta bort glimtändaren då led lysrör inte är i behov av dessa.